W Jasta stajemy się ekspertami w tworzeniu maksymalnej wartości z produktów ubocznych. Pełna suszona krew jest wysoce przyswajalnym źródłem białka. Nasz najnowocześniejszy proces przetwarzania krwi, który został wdrożony na nowej instalacji w 2019 roku, uwalnia unikalny potencjał krwi zwierzęcej poprzez tworzenie wysoce przyswajalnego, naturalnego, zachowującego maksimum ilość witamin i minerałów produktu. Mączki tego typu wykorzystywane są przez producentów głównie pasz jak i nawozów.
- Kod niestandardowy: 23 01 10
- Rodzaj produktu: mączka z krwi kategorii 3
- Pochodzenie zwierzęce Gatunek: drób, wieprzowina
- Użyte surowce: Surowa krew zwierzęca kategorii 3, 99% surowca drobiowego
- Metoda produkcji: Produkt uzyskany przez koagulator i suszenie rozpyłowe
- Obróbka cieplna: Metoda 7 (zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 142/2011
- Produkt dla ryb, zwierząt hodowlanych(Azja), petfood
- Nazwa prawna: mączka z krwi (zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 68/2013)
- Bardzo niski poziom amin biogennych
- Opakowanie: big bag 1000kg na palecie
- Antyutleniacz: Nie
- Optymalne warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej
- Termin przydatności do spożycia 26 tygodni od daty produkcji w optymalnych warunkach przechowywania